KVARTERET KOL VÄSTERÅS 2017-05-03T17:20:13+00:00

Kvarteret Kol – Västerås

Kvarteret Kol är Västerås nya nöjes- och matcentrum. Med en av Sveriges modernaste och helt digitala Biografer samt många nya restauranger.

  • Kund: Aroseken
  • Ort: Västerås
  • Vi bidrar med: Centrumutveckling – Analys & rådgivning / Centrumutveckling – Design & funktion/ Centrumutveckling – Etablering & uthyrning / Centrumutveckling – Bygg & teknik

    NCM har här haft en samordnande roll och varit involverade i allt från kommersiell strategi och förhandlingar till projektledning, byggledning, hyresgästkoordination och uthyrning.

Beskrivning:

Tillsammans med fastighetsägaren Aroseken har NCM väckt en bortglömd del av Västerås citykärna till liv.  Det här är Västerås nya mötesplats. I det gamla Folkets Hus i kvarteret Kol finns nu bland annat Europas första helt digitala biografkomplex. Utöver Västerås Nya Filmstad har flera nya restaurangetableringar skapats och utemiljön har fått ett rejält lyft för att skapa en modern mötesplats.

Projektet var ett av dem som lyftes fram när Västerås fick utnämningen årets stadskärna 2013 av föreningen Svenska Stadskärnor.

TILLBAKA TILL PROJEKT

KONTAKTA LARS TOLL FÖR MER INFORMATION

+46 (0)70-559 66 55 eller lars.toll@ncmd.se